Devátý závod seriálu se poběží v Horšovském Týně

18.07.2016 18:15

Ahoj všichni, již ve středu je na pořadu dne pokračování našeho běžeckého seriálu. Zde si můžete přečíst moji pozvánku, která byla dnes otištěna v Domažlickém deníku.

 

Seriál Hrbáček Běžec Chodska bude mít pokračování na atletickém ovále v Horšovském Týně

 

Horšovský Týn – Ve středu 20. července se na atletickém stadionu v Horšovském Týně uskuteční druhý ročník běhu na 5000 metrů na dráze. Závod Horšovskotýnská pětka se poběží jako Přebor Chodska na 5000 metrů, proto pro tři nejrychlejší v každé kategorii budou připraveny medaile. (  medaile pouze pro závodníky s trvalým bydlištěm v okrese Domažlice!) Areál v Horšovském Týně bude pro všechny účastníky otevřen od 17 hodin a k dispozici budou mít šatny se sociálním zařízením. Přihlášky se podávají na místě od 18 – 18:30 hodin. Podle počtu účastníků se organizátoři rozhodnou, zda uspořádají dva nebo tři běhy.

Start prvního běhu je naplánován na 19:00. Další odstartujte zhruba o půl hodiny později, případně třetí běh začne v 20:00.

V loňském roce se v šíleném vedru, kdy teploty dosahovaly až k 35°C, závodu zúčastnilo šestadvacet běžců.

Pořadatelé věří, že v letošním roce se do Horšovského Týna vydá více vyznavačů běžeckých závodů. Jedná se o jediný závod ze seriálu Hrbáček Běžec Chodska, který se koná na atletickém ovále.

Závod je určený pro všechny pokročilejší závodníky, ale i pro hobby běžce, kteří si chtějí otestovat formu na 5000 metrů a poměřit síly s ostatními. Věřím, že to všem na čtyřsetmetrovém ovále v Horšovském Týně bude utíkat a dosáhnou výsledku s kterým budou spokojeni,“ přeje si jedna z hlavních organizátorek závodu Kateřina Beroušková, která vloni zvítězila v kategorii žen do 35 let.

Další důležité informace jsou k dispozici na stránkách www.bezecchodska.webnode.cz, případně lze kontaktovat Berouškovou na adrese: kberuska@email.cz.

 

Ondřej Váchal