Domažličtí Mílaři přivezli z Prahy čtyři medaile

08.02.2016 19:03

Hezký podvečer, tak po několika aktualitách z lyžařského kolotoče přidávám článek, který dnes vyšel v Domažlickém deníku. Představení Mílařů Domažlice v Atletické hale Otakara Jandery. Hezké čtení přeju :)

 

 

Domažličtí Mílaři přivezli z Prahy čtyři medaile

Praha – Stromovka – Tři běžci a jedna vrhačka z oddílu Mílaři Domažlice se představili v sobotu 30. ledna na Přeboru Jihočeského a Mistrovství Plzeňského kraje jednotlivců. V atletické hale Otakara Jandery se na startu 800m dorostenců ukázal David Štefek, v dorostenkách vrhala tříkilovým náčiním Eliška Papežová. Na 1500m mužů startoval Ondřej Váchal a nejdelší distanci závodního dne 3000m absolvoval Radek Veselý. Všichni zmiňovaní si z hlavního města odvezli cenné kovy.

První do boje šla svěřenkyně Jana Ledviny, Eliška Papežová. Mezi čtrnácti koulařkami se specialistka na hod oštěpem neztratila a vybojovala skvělé druhé místo. Kouli vrhla do vzdálenosti 11,28m a nestačila pouze na Ditu Poslušnou z Nové Včelnice, která atakovala dvanáctimetrovou hranici. Domažlická vrhačka si tak zpestřila zimní přípravu a bude se snažit kvalifikovat na MČR mládežnických kategorií, které se koná 20.- 21.2. v pražské Stromovce.

Jistou účast na MČR má již David Štefek, který prokazuje na začátku halové sezóny vynikající formu. Svěřenec Jiřího Královce se díky svému prvním startu v hale, kde zaběhl čas 2:02,28, dostal před krajským mistrovstvím do role favorita, a svou pozici ustál. Společný závod juniorů s dorostenci byl velice svižně rozběhnut a domažlický „půlkař“ se držel taktických pokynů svého trenéra. Sedmnáctiletý borec, známý svým drtivým finišem, si začal v náběhu do posledního kola připravovat prostor na útok. V závěrečných zhruba sto metrech začal finišovat a těsně před šachovnicí se přehnal přes dvojici Duchan -Šilhavý. Po napínavém boji tak získal titul krajského přeborníka v hale pro rok 2016 ve skvělém čase 2:00,47. Jedná se tak o zlepšený osobní rekord o téměř tři vteřiny z loňské venkovní sezóny. Zároveň tento čas znamená průběžné vedení v republikových tabulkách!

Papežová se Štefkem tak nasadili svým oddílovým kolegům z kategorie mužů vysokou laťku. V 14:00 se do kolotoče patnácti okruhů ( v hale se závodí na 200 metrovém ovále) pustil Radek Veselý. Borec, který se od listopadu připravuje pod dozorem trenéra Královce, si dělal taktéž zálusk na cenný kov. Nabité pole závodníků z Jihočeského a Plzeňského kraje doplnili i atleti hájící barvy pražských, popřípadě i mimopražských oddílů. Proto se divákům před očima proháněl patnáctičlenný „vláček“. Radek se držel zhruba na sedmé, osmé pozici a pomýšlel na čas kolem 9:15. První kilometr probíhal v těsném kontaktu soupeřů v odvážném mezičase 3:02,5. Po deseti okruzích mu časomíra ukázala 6:09, a stále se držel tabulkově lepších borců. Díky vysoké morálce a nasazení vybojoval vynikající, i překvapivé, třetí místo. Odměnou mu je výrazné zlepšení jeho osobního rekordu na tuto trať časem 9:10,03 minuty.

Působení domažlických Mílařů na letošním mistrovství jednotlivců zakončil patnáctistovkař Ondřej Váchal. Na start běhu na 1500m se přichystalo celkem devět borců. O krajský titul bojovala šestice atletů, kteří byli doplneni třemi závodníky, hájící barvy pražských oddílů. Slávisté rozběhli závod v tempu 16s/ 100m. Ondřej se pohyboval ve skupince bojující o krajské medaile. Na metě 500 metrů se propracoval na celkové šesté místo a za Kotkem a Josefem kontroloval třetí pozici v „kraji“. Na kilometru se dostal doslova na „dostřel“ k favoritovi Kotkovi, ale ten si závěr závodu pohlídal. Ondřej tedy doběhl za oběma výše jmenovanými favority na třetím místě v krajském soupeření s časem 4:15,10, a zkompletoval tak cennou medailovou sbírku Mílařů Domažlice na letošních „Krajácích“.

 

 

 

Ondřej Váchal