Krňoulův memoriál

11.03.2016 09:14

Ahoj všichni. Zde si můžete přečíst článek o Krňoulovo memoriálu. Byl to jediný závod, který se uskutečnil v naší oblasti díky zlepšeným sněhovým podmínkám v minulém týdnu. Včera článek vyšel v tištěném vydání Domažlickém deníku. Co se týče lyžařské sezóny tak ta pomalu a jistě finišuje, o slovo se již hlásí přespolní běhy a jarní atletická sezóna již odstartovala.

 

Na závěr lyžařské sezóny se závodů dočkali

Capartice – Zatímco v nížinách se již hlásí o slovo jaro, v okolí Čerchova o sobě dala vědět ještě paní „Zima“. Milovníci běžeckých závodů se tak na sklonku letošní lyžařské sezóny dočkali tradičního „Krňoulova memoriálu“. V neděli 6. března uspořádali Sněhaři Domažlice na tratích pod Čerchovem tento oblíbený závod.

Pro všechny závodníky, kteří si našli cestu na tuto sportovní akci, byly perfektně připravené běžecké stopy těsně před startem díky technice OaS Český les. Organizační tým v čele s ředitelem závodu Martinem Janovcem ještě v sobotu nahazoval odtátá místa. Ale vzhledem ke zlepšeným klimatickým podmínkám v týdnu bylo na „Signálce“ dostatek sněhové pokrývky, aby mohly závody regulerně proběhnout. Jediného letošního lyžařského závodu v naší oblasti se zúčastnilo 26 závodníků, z toho tři ženy a pět borců z dětských a mládežnických kategoriích.

Vítězem hlavního závodu, který měřil zhruba 14 kilometrů, se stal Martin Šimurda. Závodník startující za Ski Šumava Vimperk zvládl trať za 45 minut a 4 sekundy. O dvě minuty pomalejší byl druhý v cíli Oldřich Kovařík, reprezentující OaS Český les. Třetí místo vybojoval Pavel Beroušek z LK Tatran Chodov, ten potřeboval na zdolání trati 51 minut. Z žen byla nejrychlejší jeho dcera Barbora Beroušková v čase 52:22, taktéž hájící chodovský dres. Na kratší distanci 7km pro příchozí byl nejrychlejší Jan Sýkora z USK SC Plzeň. V závodě se zataženou oblohou a při teplotě pohybující se okolo bodu mrazu se představili pod Čerchovem i borci z Prahy, Přimdy ale i sousedé z Německa. Třetinu závodníků pak tvořila silná základna právě z Chodova, ale převážně těch dříve narozených.

„Jsme moc rádi, že jsme mohli „Krňoula“ uspořádat a lyžařům tento závod nabídnout. S účastí 26 závodníků musíme být vzhledem k probíhajícím jarním prázdninám spokojeni. Závodníci byli taktéž spokojeni a během vyhlašování si každý odnesl některou ze zajímavých cen,“ zhodnotil 46. ročník Krňoulova memoriálu místopředseda Sněhařů Domažlice Martin Janovec.

Stávající počasí umožní v následujících dnech ještě možnost si zalyžovat na „Signálce“, než se definitivně jarní charakter počasí přesune z nížin i do horských oblastí.

 

Ondřej Váchal