Chodové na Akademickém mistrovství ČR v hale

10.01.2015 19:25

Zdravím,

 zde si můžete přečíst report o mé a Radkovo účasti na Akademickém mistrovství ČR v pražské nafukovačce na Strahově.
 
 

Praha – Akademickým mistrovstvím ČR za účasti řady českých reprezentantů začala atletům v pondělí halová sezona. Na první závod sezony v nafukovací hale na pražském Strahově se vydali i Radek Veselý a Ondřej Váchal z Domažlicka studující na Západočeské univerzitě v Plzni.

Stejně jako loni Veselý s Váchalem nastoupili na start 1500 m. Cílem obou mílařů bylo vylepšit halové osobní rekordy a co nejlepší umístění. Podle osobních rekordů byli z šesti startujících favority na vítězství Peter Ďurec a Radek Karnufek. Hned po úvodním výstřelu vyrazil do čela reprezentant LF UK Praha Ďurec, který si nakonec stylem start – cíl doběhl pro vítězství v kvalitním čase 3:59,45 a stal se akademickým halovým mistrem pro rok 2015.

O druhou pozici sváděli nelítostný boj až do závěrečných metrů Karnufek s Šroubkem, kdy byl prvně jmenovaný nakonec šťastnější. Veselému se povedlo dvě kola před cílem odrazit útok Dekastella a přiblížil se Váchalovi. Poslední kolo bylo na ´morál´ a oba do toho šli naplno. Radek se nakonec 50 metrů před cílem dostal na úroveň svého rivala a nervydrásající boj rameno na rameno pokračoval až do cíle. Veselý měl nakonec v úplném závěru více sil, konkrétně o 52 setin. Těsně za medailovými pozicemi tak závod dokončil čtvrtý Veselý v novém osobním halovém rekordu 4:16,15, páté místo bral Váchal za 4:16,67, taktéž v novém halovém ´osobáku´.

Chodové byli s vlastními výkony spokojeni, jelikož první závod je vždy loterie. Navíc před tímto závodem absolvovali pouze dva testové závody během vánočních svátků. Dobrý vstup do sezony budou chtít naši zástupci potvrdit i na dalších veřejných závodech, krajských mistrovstvích. Nejlepší formu by chtěli načasovat na Krajské mistrovství Plzeňského kraje, které se bude konat 31. ledna.

Z dalších domažlických borců se na Akademickém mistrovství ČR představil ještě Filip Cenefels (Mílaři Domažlice), který reprezentoval FF UK Praha v závodě na 800 m. Čas 2:05,06 stačil na páté místo. Výškař Matěj Klukan (ČZU Praha) skočil 185 cm, což stačilo na dělené čtvrté místo.

Západočeská univerzita obsadila v součtu 7. místo. První byla FTVS UK Praha.

P.S. Dodatek: Na veřejných závodech 23.1. v Praze na Strahově si oba naši borci vylepšili halové osobní rekordy - Ondřej Váchal ( 4:13,74) a Radek Veselý ( 4:15,61). V halové sezóně se tak určitě neztratili, přiblížili se venkovním PB a v létě na ně určitě mohutně zaútočí. 

                                                                                                                                                                                        Ondřej Váchal