Mílaři zbrojí na dráhu

06.05.2016 09:23

Hezké dopoledne všem. Včera vyšel v Domažlickém deníku článek o tom, kde se představí zástupci Mílařů Domažlice na začátku dráhové sezóny. Hezké počtení přeji, Ondra Váchal

 

Mílaři Domažlice finišují s přípravou na dráhu

Domažlice – Přípravy finišují a atleti oddílu Mílaři Domažlice dolaďují formu na nadcházející sezonu. Dlouhá zimní příprava, která byla jen lehce narušena několika starty v halové sezóně, krátkodobými tréninkovým výpadky způsobené zraněním, se blíží ke konci a o slovo se hlásí hlavní sezóna na dráze. Ta pravidelně startuje v Plzeňském kraji v prvních dnech měsíce května a nejinak tomu je i letos.

První start zástupci Mílařů chystají na sobotu 7. května, kdy se v Klatovech koná tzv. Gigant - 1. kolo společné soutěže družstev juniorů, juniorek, dorostenců, dorostenek Plzeňského, Karlovarského a Jihočeského kraje. Zde se v dresu AK Škoda Plzeň představí Alexandra De Sousa na trati 3000 metrů. Za klatovské juniory poběží taktéž 3000 metrů Robin Knopf. Rychlost bude testovat na sprinterských tratích 400 a 200 metrů „půlkař“ David Štefek ( všichni na hostování). V úterý 10. května v Sušici zahájí svou poslední sezónu v kategorii do 22 let středotraťař Ondřej Váchal. Ten na místní Velké Ceně poběží trať 1000 metrů a bude se snažit attackovat hranici osobního rekordu, který si zde stanovil před dvěma lety. S největší pravděpodobností ho ve startovní listině doplní i jeho oddílový kolega Radek Veselý, který by rád otestoval rychlostní vybavenost před nadcházejícím prvním kolem ligy. Po sobotní letošní premiéře na dráze se na stadionu v Sušici ukáží i De Sousa, Štefek a Knopf. Naopak poprvé se na start v úterý postaví Filip Cenefels. Ten se hodlá letos zaměřit na kratší distance a bude závodit na trati 400m překážek.

Po Gigantu a Velké Ceně Sušice se již 15. května v Praze na Děkance představí v rámci 1. kola 1. ligy skupiny A trojice Cenefels, Váchal a Veselý, kteří letos hostují za Atletiku Klatovy. O případném startu Štefka v ligové soutěži se rozhodne až podle dosažených výkonů na prvních závodech. Mládežnické družstva domažlických atletů se představí v 1.kole Oblastního mistrovství družstev mladšího žactva 12. dubna v Nýřanech. Mílaři Domažlice letos nepostavily družstvo mužů do Oblastní soutěže družstev a tak zmíněná trojice mužů doplněná o dorostence Štefka, bude bojovat v druhé nejvyšší soutěži v tuzemsku o cenné body pro družstvo Atletika Klatovy. Dalším cílem bude samozřejmě snaha o co nejlepší výkony a hon za „osobáky“.

 

Ondřej Váchal